سریال شب دهم را میتوان یکی از ماندگارترین سریال های محرمی تلویزیون نامید.
به گزارش آی فیلم، داستان این سریال در اواخر حکومت رضاخان در تهران رخ میدهد و درباره فردی به نام حیدر خوشمرام است که خواهان ازدواج با دختری از تبار قاجار میشود و آن دختر شرط ازدواج با حیدر را اجرای تعزیه در ده شب ماه محرم قید میکند، اتفاقهایی که در جریان تعزیه برای حیدر رخ میدهد شخصیت او را دگرگون میکند و انسانی پاک و با ایمان میشود.
حسین یاری در نقش حیدر خوش مرام، کتایون ریاحی در نقش فخرالزمان، ثریا قاسمی در نقش مادر حیدر، رویا تیموریان در نقش عمه فخرالزمان، پرویز پورحسینی، محمود پاک نیت، اکرم محمدی، پرویز فلاحی پور، شهین علیزاده، منوچهر آذر، ناصر گیتی جاه و صدیقه کیانفر در سریال شب دهم به ایفای نقش پرداختند.
بازیگری را از سال ۱۳۵۸ با نمایش «گندمهای خونین» آغاز كرد و بعد از بازی در چند نمایش دیگر در سال ۱۳۶۱ به حوزهی اندیشه و هنر اسلامی راه یافت و با گروه تئاتر حوزه فعالیت کرد و در سال ۱۳۶۲ برای نخستین بار در فیلم «وارث» حضور پیدا كرد.
یاری با فیلمهای دفاع مقدس شناخته شد. او در سال ۱۳۷۷ با ایفای نقش مارکوس ژولیوس در سریال «مردان آنجلس» مهمان خانههای مردم گشت و با بازی بسیار خوبش در نقش حیدر خوشمرام در «شب دهم» (۱۳۸۰)، به چهرهای محبوب مبدل شد.
از فیلمهای سینمایی که حسین یاری در آنها به ایفای نقش پرداخته است، میتوان از «در مسلخ عشق» (۱۳۶۹)، «هور در آتش» (۱۳۷۰)، «سرعت» (۱۳۷۴)، «پرواز خاموش» (۱۳۷۷)، «مریم مقدس» (۱۳۷۹)، «عروس افغان» (۱۳۸۲)، «شهر آشوب» (۱۳۸۴)، «میم مثل مادر» (۱۳۸۵)، «کیمیا و خاک» (۱۳۸۷)، «سعادت آباد» (۱۳۸۹)، «از پاریس تا پاریس» (۱۳۹۰)، «ابرهای ارغوانی» (۱۳۹۰)، «ساكن طبقه وسط» (۱۳۹۲)، «تراژدی» (۱۳۹۲)، «مزارشریف» (۱۳۹۳) و «پدر آن دیگری» (۱۳۹۳) نام برد.
وی همچنین در مجموعههایی نظیر «روشن تر از خاموشی» (۱۳۷۹)، «شب دهم» (۱۳۸0)، «فرستاده» (۱۳۸۱)، «گیلعاد» (۱۳۸۶)، «مثل هیچکس» (۱۳۸۷)، «هوش سیاه ۱ و ۲» (۱۳۹۲-۱۳۸۸)، «برادر» (1395) و «از یادها رفته» (1396) نیز بازی کرده است.
کتایون ریاحی، دانشآموختهی رشتهی ادبیات و مردمشناسی است. وی فعالیت هنریاش را از سال ۱۳۶۰ با داستاننویسی آغاز کرد و در سال ۱۳۶۴ با بازی در مجموعهی «سایهی همسایه» قدم به عرصهی تصویر گذاشت.
او بازی در سینما را با فیلم «خبرچین» (۱۳۶۶) به کارگردانی نصرتالله زمردیان تجربه کرد.
او در فیلمهایی نظیر «کشتی آنجلیکا» (۱۳۶۷)، «حکایت آن مرد خوشبخت» (۱۳۶۹)، «شام آخر» (1380)، «بانوی من» (۱۳۸۱)،«جایی دیگر» (۱۳۸۱)، «تارا و تب توتفرنگی» (۱۳۸۲) و «دعوت» (۱۳۸۷) و مجموعههایی چون «روزهای زندگی» (۱۳۷۸-۱۳۷۷)،«پس از باران» (۱۳۷۹-۱۳۷۸) «همسایهها» (۱۳۷۲)، «پدرسالار» (۱۳۷۳)، «پهلوانان نمیمیرند» (۱۳۷۵) و «شب دهم» (۱۳۸۰) به نقشآفرینی پرداخته است.
بعد از «شب دهم» در مجموعه «یوسف پیامبر (ع)» (۱۳۸۷-۱۳۸۶) در نقش زلیخا ظاهر شد که بخوبی از عهده این نقش برآمد.
او پس از گذراندن کلاسهای آزاد بازیگری، فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۶۴ با بازی در نمایش «خسیس» آغاز کرد.
محمدی در سال ۱۳۶۶ با بازی در سریال «مرغ حق» به تلویزیون وارد شد و در سال ۱۳۶۸ با فیلم «مادر» نخستین نقش سینمایی خود را تجربه کرد.
وی تاکنون در سریالهایی چون «پدرسالار» (۱۳۷۲)، «نیمهی پنهان ماه» (۱۳۷۳)، «وکلای جوان» (۱۳۷۵-۱۳۷۴)، «خانه سبز» (۱۳۷۵)، «فکر پلید» (۱۳۷۷)، «شب دهم» (۱۳۸۰)، «روشنتر از خاموشی» (۱۳۸۱-۱۳۷۸)، «زیر آسمان شهر ۳» (۱۳۸۱)، «مرد هزارچهره» (۱۳۸۶)، «عملیات ۱۲۵» (۱۳۸۷)، «مسیر انحرافی» (۱۳۹۱)، «بچههای نسبتاً بد» (۱۳۹۲) و «ستایش» (۱۳۹7) و فیلمهایی چون «مادر» (۱۳۶۸)، «درهی شاپرکها» (۱۳۷۰)، «ساحره» (۱۳۷۶)، «دختری با کفشهای کتانی» (۱۳۷۷)، «سام و نرگس» (۱۳۷۹)، «دایره زنگی» (۱۳۸۶)، «یکی برای همه» (۱۳۹۲)مقابل دوربین رفته است.
او فارغالتحصیل رشتهی زبان انگلیسی است و فعالیت هنریاش را با بازی در تئاتر آغاز نمود.
بازی در نقش یاور در مجموعهی «شب دهم» (۱۳۷۹) موجب شد تا این هنرمند در بین مخاطبان به چهرهای شناختهشده مبدل گردد.
وی همچنین بازی در سریالهایی نظیر «فردا دیر است» (۱۳۷۷)، «روشنتر از خاموشی» (۱۳۸۱)، «اگه بابام زنده بود» (۱۳۸۳)، «مردهی متحرک» (۱۳۸۴)، «مرد هزار چهره» (۱۳۸۶)، «یوسف پیامبر (ع)» (۱۳۸۷)، «آخرین دعوت» (۱۳۸۷)، «گلهای گرمسیری» (۱۳۸۷) ، «دلنوازان» (۱۳۸۸) «همه خانواده من» (۱۳91) «در جستجوی آرامش» (۱۳96)، «ترور خاموش» (۱۳97) و «ملکاوان» (۱۳98) را در کارنامه هنری خویش دارد.